El tema que treballa tota l'escola aquest curs és "l'Alimentació saludable" i des del bloc podreu consultar informacions que us poden ajudar a saber més coses o a aclarir alguns dubtes. La guia de l'alimentació saludable publicada pel Departament d'Educació i Salut de la Generalitat de Catalunya ens donarà un cop de mà en algunes qüestions que anirem publicant.
Complementació diària dels diferents àpats:
És important que no hi hagi un interval de temps massa gran entre els àpats. Aquests ens aporten diferents quantitats d'energia:
*Esmorzar 25% ------ *Dinar 35%
L'esmorzar: És molt recomanable esmorzar a casa abans d'anar a l'escola. Si no donem prou importància a aquest primer àpat pot ser perquè molta gent pensa que no en té o, de vegades, per manca de temps. Un dels beneficis de l'esmorzar és el d'ajudar a distribuir l'energia al llarg de la jornada i millorar el rendiment intel·lectual i físic. És qüestió d'insistir des de ben petits i acabaran aconseguint l'hàbit.
En un esmorzar complet hi hauria d'haver, bàsicament:
Làctics: llet, formatge, iogurt
Aliments amb cereals: pa, torrades, galetes
Fruita: principalment fresca (sencera, trossejada o en forma de suc).
També podem prendre altres tipus d'aliments que aportin proteïnes com pernil, tonyina, embotits amb moderació,... oli d'oliva i fins i tot dolços, també amb moderació (sucre, mel, melmelada, xocolata, cacau).
Els pastissos industrials i brioxeria es poden consumir, però de tant en tant i sempre que no sigui l'única alternativa per l'esmorzar o berenar.
Aquests petits consells contribuiran a que portem una vida més saludable. Ah! i practiqueu exercici físic. Sí, ja sabem que treballem molt durant tot el dia, però caminar 20 ó 30 minuts també us ajudaran a desconnectar.
Salut!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada